Sposób przygotowania

Plastry schabu cieniutko rozbiłam,tak aby nie poprzerywac mięsa.Opruszyłam solą i pieprzem.Posmarowałam cienką warstwą masła i posypałam zielona natka pietruszki.Na każdy palaster ułożyłam ser i zwinęłam w roladki.Przekułam długą wykałaczką do szaszłyków i obtoczyłam najpierw w rozkłuconym jajku a pózniej w tartej bułce.Obsmażyłam na patelni i przełożyłam na talerz.W 300 ml zimnej wody rozmieszałam trzy czubate łyżki Sosera.Zagotowałam sos i włożyłam do niego roladki.Zmniejszyłam ogień i dusiłam pod przykryciem około 20 minut. Podałam z surówką i ziemniakami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    uwielbiam roladki schabowe:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczne:)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    super zawijaski!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    zawijaski z serem ogórkiem,szpinakiem zawsze smakują wybornie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    zawijaski z serem ogórkiem,szpinakiem zawsze smakują wybornie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !