Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować i zalać wrzątkiem. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć do miękkości na smalcu. Kapustę odcisnąć od wody, wrzucić do garnka z cebulą, zalać wodą i dusić na małym ogniu. Gdy kapusta lekko zmięknie dodać kminek i dalej dusić. Do miękkiej kapusty dodać sól, pieprz i ocet winny do smaku. Z mąki i oliwy zrobić zasmażkę i dodać ją do kapusty, dobrze wymieszać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    lubię taka do kopytek
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Lubię bardzo !
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo smaczna choć nie dawałabym kminku ,nie przepadam za jego smakiem
  • 0
    me
    Opublikowano

    hanbes

    Tak przyprawioną kapustę stosuję do prawie każdej pieczeni, ryb a wg mnie pięknie się komponuje z kluskami śląskimi :) Jeśli ktoś nie lubi kminku to proponuję zrobić tę kapustę w wersji "bardziej kalorycznej" : po prostu oprócz cebuli podsmażam też boczek w kosteczkach...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !