Sposób przygotowania

Kotlety umyć,osuszyć.Lekko je rozbić,skropić sokiem z cytryny i opruszyć solą.Odstawić w chłodne miejsce na około 1 godzinę.Jabłka umyć,obrać i pokroić w ósemki.Winogrona umyć i osuszyć.Masło rozpuścić.Na rozgrzany tłuszcz wrzucić jabłka i winogrona.Dusić około 10 minut,uważając by owoce się nie rozpadły.Posłodzić do smaku.Kotlety schabowe z kością usmażyć na rozgrzanym oleju.Pod koniec smażenia posmarować je miodem wymieszanym z sokiem z cytryny i dużą szczyptą świeżo mielonego pieprzu.Smażyć jeszcze przez około 5 minut na małym ogniu(pod przykryciem).Podawać z duszonymi owocami.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne, warto wypróbować;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !