Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, pokroić, poddusić na maśle. Razem z kiełbasą zemleć w maszynce, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać margarynę i posiekać nożem, wlać śmietanę wymieszaną z drożdżami, dodać gałkę muszkatołową i 1 łyżeczkę soli, zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować na grubość 1/2 cm, pokroić w kwadraty. Na każdy kawałek nałożyć farsz, złożyć na połowę i dokładnie zlepić. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kminkiem. Piec w temp 170 stopni na złoty kolor. Podawać do czystego barszczu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajnie połączenie kiełbaski i pieczarek.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !