Sposób przygotowania

Mąkę razem z proszkiem do pieczenia przesiewamy na stolnicę.Wsypujemy odrobinę soli,dodajemy pokrojoną w kawałki margarynę(oczywiście jak ktoś woli może być masło).Składniki siekamy nożem do momentu aż powstaną grudki.Dodajemy śmietanę i wyrabiamy gładkie ciast.Formujemy kulę,zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 1/2 godzinki.Ciasto podsypujemy mąką i cienko wałkujemy.Wykrawamy krążki nakładamy farsz i dokładnie zlepiamy.Pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku na złoty kolor.Smacznego:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    jestem mega fanem wszelkich pierogow,klusek,makaronow itp:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa78

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    na pewno pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !