Sposób przygotowania

Mięso zmielić w maszynce razem z cebulą.
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, dodać do mięsa.
Mięso bardzo dokładnie wyrobić z bułką, dodając sól, pieprz, czosnek, surowe jaja i zimną wodę. Masa mięsna powinna być jednolita i gładka.
Nabierać łyżką porcje mięsa, kłaść na zwilżoną w zimnej wodzie dłoń, na środku układać po kawałku ogórka, cebulę(pokrojoną w piórka) i słupek sera żóltego.
Zlepić dokładnie i w dłoni formować podłużne zrazy.
Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym smalcu.Zrazy należy w trakcie smażenia odwracać tak aby były rumiane z każdej strony.
Usmażone zrazy po usmażeniu należy podlać niewielką ilością wody i dusić jeszcze ok.15-20 min. bardzo smakują :) polecam

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Uwielbiam takie zrazy
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z ogórkiem nie próbowałam,,
  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    zraziki-coś dla mnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    bardzo ciekawy przepis, godny uwagi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    bardzo ciekawy przepis, godny uwagi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    bardzo ciekawy przepis, godny uwagi
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    coś co lubię,nie próbowałam z ogórkiem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !