Sposób przygotowania

Mąkę wsypujemy do miski. Dodajemy drożdże, sól i cukier i mieszamy. Doprawiamy bazylią.

Dodajemy odrobinę ciepłej wody i wyrabiamy ręcznie około 10-15 minut. Odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na około 1 godzinę.

Po tym czasie podsypujemy ciasto lekko mąką, aby się nie kleiło i dłońmi formujemy koło rozmiarów formy do pizzy. Kładziemy na formę. Posypujemy oregano i nacieramy pesto. Odstawiamy na kolejne 15 minut i po tym czasie układamy pozostałe składniki.

Pieczemy w rozgrzanym wcześniej piekarniku do 180 C aż się pizza lekko przyrumieni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    zachęcająca
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Wspaniała
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    oj musi być pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    była pyszna i chyba muszę ją znowu upiec :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    brzmi tajemniczo :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    WYGLĄDA SUPER !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !