Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Do mięsa mielonego dodać jajko, bułkę odciśniętą z wody, przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę ziemniaczaną, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować placuszki, kłaść po kawałku papryki i kiszonego ogórka, zlepiać brzegi i toczyć podłużne kotleciki. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na smalcu ze wszystkich stron na rumiano. Po usmażeniu włożyć na kilka minut do nagrzanego piekarnika. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Smaczne takie kotlety:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    przepyszne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wyglądają apetycznie
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    natalia.doradca

    Wyglądają smacznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !