Sposób przygotowania

Mięso zalewamy zimną wodą (2 litry) i gotujemy ok. 30 minut. Ryż płuczemy kilkakrotnie i dajemy do gotującego się skrzydła. Marchewkę, pietruszkę, seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jedną cebulę obieramy, kroimy na pół i razem z rozdrobnionymi warzywami wrzucamy do gotującego się wywaru. Po 15 minutach Wyjmujemy mięso. Mięso oddzielamy od kości, kroimy na małe kawałki i ponownie wrzucamy do zupy. Drugą cebulę obieramy, siekamy, podsmażamy na maśle, zalewamy 1 szklanką mleka, gotujemy ok. 2 minuty, miksujemy i wlewamy do gotującej się zupy. Po 5 minutach gotowania zestawiamy z ognia. Żółtka miksujemy z pozostałym mlekiem i zabielamy zupę. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Podajemy z posiekanym koperkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pyszna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    na pewno smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    świetnie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mimi

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !