Sposób przygotowania

Rodzynki zalej koniakiem i odstaw, by nasiąkły. Kurczaka umyj, osusz.
Zrób farsz: Pokrój orzechy, wątróbkę, dodaj bułkę tartą, mleko i jajko, odsączone rodzynki, wymieszaj, przypraw do smaku.
Kurczaka natrzyj wewnątrz solą i pieprzem, nadziej farszem. Zepnij i przesmaż na maśle. Włóż do brytfanki.
Na pozostałym tłuszczu podsmaż warzywa z dodatkiem przypraw. Następnie przełóż je do brytfanki z kurczakiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. ok. 200 stopni na ok. 50 minut (po 20 minutach zmniejsz temperaturę do ok. 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Wspaniały przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !