Sposób przygotowania

Karkówkę pociąć w długie paseczki i nawlec jak fastrygę na patyczki do szaszłyków, posypać przyprawami, skropić oliwą i sokiem z cytryny. Odstawić na ok 1 godzinę, w między czasie przekręcać by oliwa i sok z cytryny ładnie sie rozprowadzały..
Zieniaki obrać i włożyć do wrzątku na ok 5-7 min. Wyjąc i pokroić w plastry.

Rozgrzać grill i ułożyć szaszłyki, w pozostałym sosie zamoczyć plastry ziemniaków i pieczarki, również ułożyć na grillu. Mozna tez upiec paseczki papryki.
obracać i od czasu do czasu smarować oliwą.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Już nie mogę się doczekać sezonu grillowego:)
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pychotka:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !