Sposób przygotowania

Pojedynczą pierś lekko rozbijamy. Jeśli jest bardzo gruba to kroimy na pół i lekko dozbijmy. Posypujemy z obu stron paprykami, pieprzem i solą. Na to kładziemy kawałki pora i na por kawałek kiełbasy (krótszy niż szerokość piersi). Fajnie smakują kiełbaski np. pieprzowe lub wędzone dobrze przyprawione. Zawijamy starając się by kawałki pora zachodziły jeden na drugi. Boki zawijamy do śrobka. Maczamy w jajku roztrzepanym z Kucharkiem. Obtaczamy dokładnie dociskając w bułce tartej zmieszanej z mąką. Smażyny na oleju, powoli na małym ogniu i pod przykryciem. Obracamy, aby z każdej strony zię zarumieniły. SMACZNEGO :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !