Sposób przygotowania

Warzywa obieramy, myjemy i zalewamy gorącą wodą,solimy dodajemy cukier i gotujemy.Rybę czyścimy myjemy i kroimy w dzwonki wkładamy ją do naszego wywaru,dodajemy przyprawy i gotujemy na wolnym ogniu 40 min.Ugotowaną rybę wyciągamy bardzo ostrożnie najlepiej łyżką cedzakową.Żelatynę zalewamy kilkoma łyżeczkami wody.Wywar który mamy przecedzamy,trzepiemy lekko białko i dodajemy do wywaru,dodajemy też ocet i namoczoną żelatynę.Podgrzewamy na lekkim ogniu aż się sklaruje.Na dno naczynia wlewamy połowę wywaru wstawiamy do lodówki,gdy stężeje układamy na niej rybę i zalewamy pozostałym wywarem,ponownie wkładamy do lodówki żeby stężała.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !