Sposób przygotowania

Cebulę posiekaną usmażyć na maśle, dodać szynkę pokrojoną w drobna kostkę i chwile poddusić. W rondelku zagotować 3 szkl wody, dodać szczyptę soli, wsypać płatki i gotować pod przykryciem. Pod koniec wlać mleko i gotować do zgęstnienia, ostudzić. Do zimnych wbić jajka, dodać cebulę z szynką, natkę pietruszki, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać z sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    to coś dla mnie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy pomysł. Lubię oryginalne rozwiązania.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne kotleciki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !