Sposób przygotowania

Z kapusty usunąć pierwsze liście , potem usunąć głąb wstawić kapustę lekko osoloną i z dodatkiem cukru i gotować, potem odcedzić , oddzielić liście ściąć nerwy , w między czasie ryż ugotować , cebulę pokroić troszkę zeszklić na małym ogniu, do mięsa dodajemy przyprawę , ryż , cebulę , sól, i świeżo zmielony pieprz . Wymieszać . Gotowy farsz nakładamy na każdy liść na środku i zwijamy w rulonik, następnie układamy w niewielkim garnku , najlepiej aby na spodzie były położone pierwsze liście kapusty , wlewamy przecier pomidorowy , dodajemy tłuszcz i dusić na maciupeńkim ogniu. Mąkę połączyć i wymieszać ze śmietaną , i wlać , całość jeszcze doprawić do smaku , jeszcze podusić .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam gołąbki;)
  • 4
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    uwielbiam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    zjadłbym se takie :o)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    bladzieutki sosik ale pewnie smaczne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    chelsi

    jedno z moich ulubionych dań
  • 0
    original
    Opublikowano

    chelsi

    jedno z moich ulubionych dań
  • 0
    original
    Opublikowano

    sara1

    bardzo apetyczne jedzonko
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !