Sposób przygotowania

Schab podzielić na kotlety ,delikatnie rozbić tłuczkiem ,posypać jarzynką,przyprawą do mięsa i oregano,zostawić w lodówce na 2-3 godz.
Panierka
Obie mąki wymieszać z curry i papryką .
Jajka
Jajka ubić z solą i sodą .
Mięso panierować :panierka-jajko-panierka .
Kotlety smażymy na złoty kolor i możemy podać od razu lub przełożyć do naczynia z pokrywką na kilka minut ,wtedy panierka nam się ładnie \"napuszy\".

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    wyglądają pysznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    No wspaniały obiadek
  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    rewelacja!
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Piszę się na taki obiadek z zamkniętymi oczami:):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !