Sposób przygotowania

Z kapusty najpierw usuwamy zewnętrze liście i wyciąć głąb , wkładamy ją do garnka gdzie osoliliśmy i daliśmy szczyptę cukru i gotujemy na parze . Możemy też rozbić trzonkiem noża nerw liścia , wtedy będzie nam się łatwiej zwijać .Ryż gotujemy w rosole z kostki tylko 10 minut a potem odsączamy jedną cebulę ścieramy na tartce tak jak na placki a reszta cebul ma być pokrojona w plasterki, rodzynki namoczyć w wodzie a potem osuszyć , wbijamy jajka , solimy pieprzymy świeżym zmielonym pieprzem i wymieszać ze startą cebulą , ryżem i połową rodzynek , na każdą kapustkę kładziemy po łyżeczce farszu i zwijamy gołąbki ,w płaskiej formie do zapiekania stapiamy masełko i smażymy gołąbki potem wyjmujemy i na tym tłuszczu dusimy cebulę , wkładamy gołąbki , zagęszczamy mąką z wodą potem jeszcze dodajemy 2 szklanki gorącej wody , wlewamy sok z cytryny i te pozostałe rodzynki , oraz cynamon . I tym sosem zalewamy gołąbki i pieczemy je w nagrzany piekarniku do 180 st i pieczemy je ponad godzinę .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    ciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !