Sposób przygotowania

Z ciasta naleśnikowego ,każdemu znanego przepisu ,pieczemy na patelni wielkości małego talerza naleśniki. Ziemniaki gotujemy .Tłuczemy .
Podgrzybki lub inne grzyby leśne lekko obgotowujemy i miksujemy blenderem .
Cebule kroimy w małą kostkę.Podsmażamy na łyżce oleju .Dodajemy do niej grzyby i dwie kostki grzybowe .Podlewamy 1/4 szklanki wody.Razem podsmażamy około 5 minut .łączymy z ziemniakami .Doprawiamy do smaku.Na każdy mały naleśnik kładziemy łyżkę farszu .Zwijamy jak zawsze w rulonik .Obtaczamy w roztrzepanym jajku ,obsypujemy bułką tartą i smażymy na rozgrzanym oleju.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    bami

    Lubię krokiety :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Tak to jeszcze nie robiłam.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    są bardzo dobre i dla gości było zaskoczeniem wielkim jak im powiedziałam z jakim farszem są zrobione.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    tez nie robiłem z ziemniakami. do wypróbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    ciekawy farsz wart wyprobowania.
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Ale ciekawe:)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ciekawe trzeba zrobic
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam krokiety
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    domowe najlepsze,pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne krokieciki,pyszny farsz,pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !