Sposób przygotowania

Każdy filet przekroic na pół ale nie do końca( tak żeby się rozłożył jak książka) i lekko rozbić. przyprazić przyprawami z obu stron: pieprzem, papryką i solą. Na jednej połowie kładziemy dużą ćwiartkę papryki, na nią 2 podłużne plastry ogórka i na górę 2 krążki cebuli. Pozaginać do środka boki tej połowy na której są warzywa. drugą połową przykrywamy warzywa (tak jakbyśmy z powrotem składali filet w tym miejscu gdzie go rozcinaliśmy tylko już z warzywkami w środku. Dociskamy boki. Jajko roztrzepujemy widelcem z dodatkiem kucharka. Paczuszkę z miesa dokładnie zamaczamy w jajku. Następnie panierujemy w bułce zmieszanej z mąką dakładnie dociskając. Smażymy na bardzo małym ogniu, pod przykryciem, tak długo, aż się zrumienią z obu stron. Odstapiamy z ognia i jeszcze kilka minut trzymamy pod przykryciem.
SMACZNEGO:)

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    bardzo apetyczne
  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    bardzo ładnie prezentują się
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    ale pięknie wyglądają:) muszą być smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    ale pięknie wyglądają:) muszą być smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ślicznie prezentują się
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszota
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !