Sposób przygotowania

Naleśniki usmażone tradycyjnie, ale nie na słodko i w formie dużych placków, żeby można było swobodnie włożyć farsz i zawinąć. Przygotowanie farszu - szpinak połączyć z przyprawami i jajkiem. Dodać rozgniecionego ugotowanego ziemniaka. Jeżeli ziemniak jest dość twardy, trzeba dodać odrobinę wody. Rozgniecionego ziemniaka dodać do szpinaku i wszystko podsmażyć na patelni, do czasu aż farsz zgęstnieje. Cały czas należy mieszać. Nadziać naleśniki. Dla smaku można dodać sera żółtego na wierzch naleśnika.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pewnie pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    szpinak uwielbiam i ten zestaw jest ok
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    mógłbym zrobic nawet
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    dobre naleśniczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne naleśniczki:)chyba dzisiaj sobie takie zaserwuję:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !