Sposób przygotowania

Mięso myjemy, kroimy w kawałeczki, dusimy na oleju na patelni z obu stron. Następnie przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy 2 kostki wołowe, pieczarki pokrojone w paski, cebulkę posiekaną, marchewkę, pietruszkę, seler, ogórki kiszone trzemy na tarku. Paprykę czerwoną kroimy w kosteczkę grubszą. Gotujemy około 1-1,5 h. Następnie dodajemy 1 puszkę małą koncentrtu, 3 ziemniaki pokrojone w kostkę i doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy zasmażkę ( 2 łyżki masła i 1 łyżkę mąki) i 1 łyżkę śmietany. Gotujemy jeszcze około 10 min. Smacznego !!!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !