Sposób przygotowania

Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Wymieszać z resztą składników na farsz i przyprawić na ostro (ja tak robię ) można wegług upodobań.
Mąkę, masło i sól zalać wrzątkiem i wymieszać drewnianą łyżką. W momencie gdy ciasto trochę przestygnie, wyrobić ręką, aż będzie elastyczne. Ciasto to nie klei się do stołu, nie trzeba więc podsypywać mąką . Wykrawać szklanką kółka i kłaść do środka farsz. Mocno skleić brzegi.
Pierogi wrzucić na gotującą się osoloną wodę. Kiedy wypłyną na wierzch gotować 3-5 minut. gotowe polać zarumienionym masełkiem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubimy
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ładne,,
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Pyszne pierogi
  • 4
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszne pierogi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    Ja tez doprawiam na ostro
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    postarałaś się w tym wylepianiu,,
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    PYSZNOŚCI
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    uwielbiamm
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    uwielbiamm
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    uwielbiamm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    ŚWIETNY PRZEPIS

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !