Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Jajka rozmącić w garnuszku, dodać połowę startego sera, wymieszać. Wlać do naczynia z makaronem, dokładnie wymieszać.

Pieczarki umyć, pokroić w paski, obsmażyć na maśle. Mozzarellę pokroić w małą kostkę.

Blachę wyłożyć pergaminem, ułożyć na niej makaron wymieszany z jajkami i serem.

Na wierzchu położyć pieczarki, pokrojoną mozzarellę i oliwki. Polać keczupem, posypać resztą tartego sera, tymiankiem, solą i pieprzem.

Piec około 20 minut w temperaturze 180˚C. Smacznego:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Fajny pomysł, ale keczup zastąpiłabym sosem pomidorowym :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    moje smaki
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetne połączenie
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    Dobre...
  • 1
    original
    Opublikowano

    kupiska

    to pasuje praktycznie na każde danie...smaczne i szybkie danie...
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    uwielbiam takie zapiekanki :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    bardzo lubię;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pycha
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    zapiekanki uwielbia mój syn jadłby je codziennie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo lubię zapiekanki a ta jest super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    świetna zapiekanka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczna zapiekanka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !