Sposób przygotowania

na boczku i ogonie ugotowac bulion wraz z zielem,lisciem laurowym,czosnkiem i wloszczyzna.kapuste kiszona wycisnac i pokroic.marchewke zetrzec.ziemniaki i kiełbase pokroic w gruba kostke.cebule pokroic w mała kostke.gdy bulion jest juz gotowy,wyciagamy plywajace w nim warzywa i wrzucamy pokrojone wczesniej ziemniaki.gdy beda na wpol miekie dodajemy kapuste.gotujemy na małym ogniu.wyciagamy boczek i korimy w kostke.wrzucamy go razem z kiełbasa na patelnie i podsmazamy.taki wrzucamy do garnka.robimy zasmazke z maki i łyzki przecieru pomidorowego.dodajemy.smazymy cbule na złoty kolor i na koniec wlewamy ja do zupu.gotujemy do pierwszej bableki...smacznego ;D

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !