Sposób przygotowania

Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy pozostałe zioła i przyprawy.
Wszystko razem mieszamy i zalewamy olejem lub oliwą, do uzyskania gęstej masy. Schab wkładamy do rękawa do pieczenia. Masą smarujemy schab w rękawie, zawiazujemy i odkładamy do lodówki na noc.

Piekarnik rozgrzewamy do 180st. wkładamy rekaw do piekarnika (na brytfance) pieczemy ok 60min. Pare razy rekaw ze schabem odwracamy zeby sie równo upiekł i soki przemieszczały. Wyjmujemy i kroimy pachnace mięso na plastry.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Allice

    Piękny schabik, zachowam przepis i kiedyś wypróbuję.
  • 9
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pewnie nie tylko piękny, ale również pyszny:)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pychota!
  • 6
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    wolę taki schab pieczony niż najlepszą wędlinę ze sklepu!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ale smakowity
  • 4
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    już czuje ten smak! ale mi ochoty narobiłaś... i za to głosik :-)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    ALE BYM CHCIAŁA KAWAŁECZEK:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata61

    wygląda bardzo apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pyszny schabik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !