Sposób przygotowania

Brokuły ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukry, odcedzić, podzielić na różyczki, włożyć do naczynia żaroodpornego. Na maśle podsmażyć posiekane pieczarki, dodać pokrojoną w kostkę szynkę i kiełbasę, wymieszać, wyłożyć na brokuły. Koncentrat pomidorowy wymieszać z bulionem i śmietanką, zalać brokuły z pieczarkami. Oprószyć solą i pieprzem. Posypać tartym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec. Podawać jako dodatek do obiadu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    super smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię brokuły.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !