Sposób przygotowania

Obrać marchewkę, pietruszkę i seler, pora opłukać. Cebulę opiec na ogniu. Przygotowane warzywa włożyć do garnka, dodać opłukanego i poćwiartowanego kurczaka. Zalać 2 l wody. Zagotować. Dołożyć listek laurowy, goździki i ziele angielskie. Posolić do smaku. Zupę gotować, na małym ogniu(żeby tylko pykało jak ja to nazywam) około 45 minut. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Po porcji wyłożyć na talerz. Zalać gorącym rosołem. Posypać posiekanym koperkiem.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ach te rosoły,,,pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Świetny przepis na rosół
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też daje całego kurczaka , pyszny jest
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    mniam rosołek;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pycha ;-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    to jest to
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    uwielbiam taki rosołek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !