Sposób przygotowania

Mąkę przesiać dodać masło pokrojone na drobne kawałeczki i jajko oraz wodę. Całość szybko zagnieść i schłodzić w lodówce ok. 30 minut. Następnie wyjąć ciasto i wylepić nim formę do tarty pamiętając o brzegach. Podpiec spód w 180 stopniach na blado złoty kolor. Wyjąć tartę posmarować ketchupem posypać suszoną bazylią, wyłożyć cebulę pokrojoną w półplasterki, wyłożyć pieczarki pokrojone w plasterki oraz ogórki kiszone. Całość posypać serem żółtym. Ja na jedną połówkę dałam ser żółty na drugą ser gorgonzola i posypałam suszoną papryką w płatkach. Wstawić ponownie do piekarnika i piec ok. 15 minut.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    zapomniałam dodać że do takiej pizzy można dodać np. wędlinę lub boczek, albo jak kto woli może to być wersja wegetariańska jak u mnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszna, a ser sie rozplywa...mmm... :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    fajna
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    super
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    uwielbiam pizzę
  • 5
    original
    Opublikowano

    Damian19

    zjadlbym
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    bardzo fajnie,ze nie na drozdzowym-uz mi sie taka wersja przejadla
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pięknie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale bym zjadła taką pizze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !