Sposób przygotowania

Filety razem z czerstwą bułką nie moczoną przepuścić przez maszynkę. Dodać jajka, natkę przyprawy i dokładnie wymieszać. Z masy rybnej uformować kule wielkości jaja i włożyć je do wrzącego posolonego wywaru z włoszczyzny i gotować 25 minut. Następnie wyjąć łyżką cedzakową i wystudzić kule na półmiskach lub miseczkach porcję przybrać zielonym groszkiem, cząstkami jajka, pomidora i listkami pietruszki. Żelatynę wsypać do niewielkiej ilości zimnej wody, a gdy napęcznieje rozpuścić w dwóch szklankach wywaru z ryby i zagotować. Zdjąć wywar z ognia, ostudzić, zalać rybę wstawić do lodówki by galaretka stężała.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !