Sposób przygotowania

Mięso mielone mieszamy z jajkiem, dodajemy sól, pieprz, przyprawę do gyrosa. Odtawiamy.
W tym czasie migdały prażymy na suchej patelni.
Przygotowujemy sos: na patelni rozpuszczamy margarynę , dodajemy mąkę energicznie mieszając, zalewamy wodą, mieszamy, jak masa będzie jednolita dodajemy cuury i śmietankę, gotujemy chwilkę. Na koniec dodajemy migdały, ew przyprawiamy odrobiną soli - > sos gotowy.
Z mięsa formujemy steki, grillujemy, można lekko posmarować olejem.
Danie idealnie smakuje z kurczakiem, mi natomiast spasowały steki wołowe, polecam!!!!!
Smacznego!!!

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    super propozycja:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Nalesnik

    ale to świetnie wygląda!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !