Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry i podsmażyć na złoty kolor ( nie solić, żeby nie puściły soku bo wtedy się uduszą a nie zrumienią). Karkówkę pokroić w plastry (około 1 cm grube). Przyprawić mięso mocno przyprawą do gulaszu i wg uznania ostrą papryką. Podsmażyć lekko na patelni z obu stron, tak żeby się zarumieniła. Cebule siekamy w paski. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem. Kładziemy do naczynia najpierw 1/3 pieczarek potem cebuli, solimy to i pieprzymy. Następnie kładziemy warstwę karkówki i na karkówkę wyciskamy 2 ząbki czosnku. następnie posypujemy wszystko oregano, bazylią i majerankiem. Następnie kładziemy jeszcze jedną warstwę tak samo. a na samą górę jeszcze raz pieczarki i cebulkę. Wszystko polewamy tłuszczykiem który pozostał z podsmażania karkówki oraz zalewamy śmietanką. Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 1,5 godziny i pieczemy w temp 180*. SMACZNEGO:)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super wykwintne danie
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    oj zjadłoby się - super!
  • 5
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    co za smakowitości;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Świetny przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    musi być pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    aż ślinka cieknie:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    poproszę porcyjkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    a bardzo proszę śmiało się częstować ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bajeczne jedzonko :P)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !