Sposób przygotowania

indyka rozklepac nie zacienko ale tez nie zagrubo tak a żeby było łatwo zwinąć go w roladke nastepnie posolic i popieprzyć na środku położyc ok 50 gr bundza i zwinac roladke nastepnie zawinąć w folie aluminiowom w tzw. cukierka i włożyc do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni na 20 do 25 min. Na patelni lub w rondelku rozpuscic pozostałośc sera bundz najlepiej dodajac na początku do niego 5 łyżek wody i mieszać nastepnie po ok 5 min dolać śmietany 30 ok 150 ml dodając tymianku łyżeczke czekając az sie zredukuje do odpowiedniej konsystencji zimeniaki pokroic w grubsze plastry wrzucic do piekarnika żeby sie upiekły po okreslonym czasie wyciagamy rolade i sprawdzamy jak jest dobra przekrawamy po skosie układamy na talerzu polewamy sosem dokładamy upieczone ziemniaki i gotowe. p.s jak po wyciągnieciu jeszcze nie jest gotowa rolada mozna ja wrzucic do sosu na chwile żeby doszła.

ilośc sera jest uzaleznina tak naprawde od jakości i upodobań konsumenta jak ktos lubi intensywny smak sosu mozna dorzucic więcej sera.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !