Sposób przygotowania

Bułkę kajzerkę zamoczyć w mleku, odcisnąć. Mielone mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą z mleka bułkę, jajko, posiekaną cebulę, roztarty z solą czosnek, natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować owalne kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z oby stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też takie robię, są super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    tradycyjne i smaczne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !