Sposób przygotowania

fasolę namoczyć najlepiej na noc następnego dnia włożyć do garnka wlać odrobinę wody i gotować,marchew obrać umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach dodać do garnka z gotującą się fasolą wymieszać,cebulę obrać i pokroić na półplasterki zeszklić na oliwie,pachwinę pokroić w kostkę i dodać do cebuli,kiełbasę pokroić na półplasterki i dodać do cebuli i pachwiny chwilę podsmażyć na rumiano i dodać do gotującej się fasoli i wymieszać,dodać przyprawy do smaku kucharka,pieprz mielony,tymianek i paprykę ostrą wymieszać i gotować pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy wymieszać i chwilę jeszcze pogotować co jakiś czas mieszając aby nie przywarła do dna naczynia jak już fasola będzie miękka to wsypać majeranek i wymieszać podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    bardzo lubię fasolkę po bretońsku:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    wspaniała
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    uwielbiam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Bardzo dobra.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszna fasolka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !