Sposób przygotowania

truskawki oczyścić i umyć wkładać do słoików i zalać zalewą do garnka wlać wodę wsypać cukier i kwasek cytrynowy tyle aby powstał winny smak lukru wymieszać i zagotować zalewać gorącą zalewą zakręcać słoiki i pasteryzować od zagotowania się wody ok.10-15min.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monciasz

    oj szkoda że w mojej spiżarni już go zabrakło:/
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super kompocik;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    mój ulubiony
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo lubię kompot truskawkowy.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    też robię na zimę truskawkowy kompot ale bez kwasku cytrynowego
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    dodaję odrobinę kwasku cytrynowego dla poprawienia smaku :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !