Sposób przygotowania

Ugotować ryż wg przepisu na opakowaniu w osolonej lekko wodzie (może być w woreczkach). Odsączyć i wysypać z woreczków do jedniego garnka. Rozpuścić kostkę bulionową w szklance wrzątku. Wlać buloin do ryżu i wymieszać. Natkę pietruszki posiekać, wrzucić do ryżu i wymieszać.
Mięso pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju z przyprawą do kurczaka. Gdy mięsko się zarumieni dorzucamy pokrojoną w kostką cebulkę. Następnie pokrojone w paski papryki ( na zdjęciu jest tylko czerwona bo nie mogłam nigdzie dostać ładnej żółtej, ale przeważnie robię z żółtą jest bardziej kolorowo na talerzu :).
Dodajemy przyprawy, mieszamy i wszystko razem jeszcze chwilkę podsmażamy. Dodać śnietankę i mieszać, aż wszystko się dokładnie połączy. Wyłożyć ryż na brzegi talerza a środek wypełnić potrawką. SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    pięknie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Szybciutkie danie i pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    myślę,że to danie jest pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    dawno nie jadłem potrawki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !