Sposób przygotowania

Kalarepki obrać, pokroić w kostkę, włożyć do garnka, podlać odrobiną wody, dodać szczyptę soli i dusić pod przykryciem do miękkości. Mąkę rozmieszać w 2 łyżkach wody, wlać do kalarepki, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę i masło, wymieszać, przyprawić do smaku. Podawać jako dodatek do potraw.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    jeta72

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Podoba mi się ten pomysł.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !