Sposób przygotowania

Gorgonzolę rozgnieść widelcem i wymieszać z mascarpone i twarożkiem. Dodać zieleninę (szczypiorek, koperek, melisa cytrynowa, trybulka), doprawić pieprzem i gałką muszkatołową. Śmietanę ubić na sztywno i wymieszać z masą serową. Mus odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę.
Warzywa umyć i osuszyć ściereczką. Rzodkiewkę, pomidory i ogórek pokroić w plasterki. Marchewki zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Warzywa rozłożyć do miseczek i łyżka do nakładania lodów nałożyć kulkę z sera.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Bardzo smaczne śniadanko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !