Sposób przygotowania

Składniki:
* 3 kawałki ryby morskiej np.dorsza
* szczypta pieprzu cytrynowego
* sól
* 1/2 szklanki wody

* ok.1/2 szklanki mąki pszennej
* 1 jajko
* szczypta soli
* olej do smażenia

Ryby opłukać, osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem cytrynowym.
Mąkę roztrzepać z wodą, jajkiem i szczyptą soli. Ciasto ma być gęściejsze niż na naleśniki.
Olej dobrze rozgrzać na patelni. Ryby moczyć w cieście i wkładać na olej. Smażyć z obu stron. Można podczas smażenia polać ciastem naleśnikowym, jeśli lubimy go dużo. Podawać np. z ziemniakami z wody i surówką z kiszonej kapusty.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Rygka ścieżki pomyliła i do mąki gdzieś wskoczyła. Ewka pomysł wnet dostała, jajka z mąką wymieszała, usmażyła rybkę w cieście. wyszła pyszna....., chcecie ...? bierzcie!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszna wersja ryby :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    uwielbiam taką. Pychota.
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszna rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !