Sposób przygotowania

Rozmrożone kostki z dorsza w rękach wyciskamy z wody i drobno kroimy. Dodajemy czerstwą bułkę wymoczoną w mleku, przyprawę do ryb i całość dokładnie mieszamy wyrabiając jednolitą masę. Następnie formujemy kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    należy jeszcze dodać surowe jajko do ryby i bułki i wszystko wymieszać (podobnie jak mielone)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    A czemu z kostek rybnych ? Taniej wyjdzie kupic filety .
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ładne te kotleciki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    Robiłem je pierwszy raz. Kupiłem kostki i miała być coś innego na obiad ;o). Po rozmrożeniu okazało się, że te kostki rybne nie są \"jednolite\" tylko składają się z niewielkich pasków fileta, które po rozmrożeniu byłby dosyć luźne i nie trzymały się \"kupy\". Więc wymyśliłem sobie te kotlety :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo lubię kotleciki rybne a te wyglądają wspaniale.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    jak znalazł na dzisiejszy obiadek;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Pyszny obiadek! Ja zawsze mielę rybę razem z namoczoną bułką!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    w sam raz na piątek
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    fajne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podobaja mi się :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !