Sposób przygotowania

Pomidory ucieramy na tarełku i gotujemy z dodatkiem ok 1/3 szklanki wody, mozna je jeszcze przetrzec przez siteczko jesli się nie rozgotują dokladnie lub po prostu sciaganc przed ucieraniem skórke. na patelnie wylewamy troche oleju dodajemy bardzo drobno pokrojona cebule i mieso mielone - przesmazamy ciagle mieszajac. Dodajemy przecisniety ząbek czosnku i sporą ilosc suszonej bazyli oraz sól i pieprz do smaku, następnie (gdy mieso jest miekkie) dodajemy nasze pomidory i 2 łyzki koncentratu pomidorowego - ponownie doprawiamy, jesli sos jest wystarczajaco pikantny to gorącym sosem polewamy ugotowany wczesniej makaron i jemy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    moje ulubione danie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wyglada pysznie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    często robię spagethii
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    robię podobnie, tylko dodaję więcej czosnku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !