Sposób przygotowania

Krewetki przyprawiamy gałką i odstawiamy na bok. Płatki kukurydziane przesypujemy do moździerza i ucieramy na proszek. W oddzielnej miseczce rozbijamy jajko i dodajemy sok z cytryny z dodatkiem odrobiny wody. Krewetki moczymy wpierw w jajku, następnie obtaczamy w panierce kukurydzianej i wrzucamy na mocno rozgrzany głęboki olej. Smażymy kilka minut, aż krewetki wypłyną, a panierka zacznie się rumienić.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    to już kolejny przepis z krewetkami, który w ostatnim czasie czytam chyba w końcu wyciągnę z zamrażarki i zrobię;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    Polecam :o) Możesz płatki kukurydziane zastąpić płatkami migdałowymi. Też robiłem, muszę tylko dodać przepis. Zdecydowanie są smaczniejsze i mniej piją tłuszczu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    fajne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Uwielbiam krewetki! Zaraz wyjem dziurę w monitorze, bo w mojej zamrażarce niestety próżno ich szukać <beczy> ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Z chęcią bym jedną zjadła.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacyjnie wyglądają, jeszcze nigdy takich nie jadłam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    raz robiłam w cieście naleśnikowym, ale te na pewno lepsze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !