Sposób przygotowania

Groch i kaszę ugotować w osobnych garnach. Cebule pokroić, zrumienić na oleju. Z kapusty wyciąć głąb. Główkę włożyć do osolonego wrzątku na kilka minut. Wyjąć, oddzielić liście, pościnać zgrubiałe części. Groch i kaszę odcedzić, połączyć z cebulą, doprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Farsz nakładać na liście, zwijać gołąbki. Układać w garnku. Zalać połową wywaru i dusić na niedużym ogniu.
Stopić masło, dodać mąkę, zasmażyć. Rozprowadzić wywarem, dodać koncentrat.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Pyszne gołąbki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    ooo takich jeszcze nie robiłam ale bardzo mi się podobają więc może już niedługo na naszym stole zagoszczą;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !