Sposób przygotowania

Warzywa oczyścić, umyć, pokroić w plastry, włożyć do rondla, wlać 7-8 łyżek wody, dodać ok 4-5 oleju ( dusimy na półmiękko, posolić. Umytą, odfiletowaną bez ości rybę lekko posolić, ułożyć do żaroodpornego naczynia posmarowanego masłem. Skropić rozgrzanymi 2 łyżkami masła. Mięso przykryć podduszonymi warzywami, dodać umyte, pokrojone w plastry pomidory. Posypać grubo tartym serem i tartą bułką. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok 45 min. Gdy ryba jest upieczona, a ser lekko zrumieniony,wyciągamy i Smacznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    uwielbiam dorsza...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !