Sposób przygotowania

Rozmieszaj 2 łyżki oleju z wyciśniętym czosnkiem, sosem sojowym i pieprzem. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Wymieszaj z olejem. Cebulę pokrój w piórka, a papryki a paski.
Rozgrzej łyżkę oleju i wrzuć mięso i cebulę. smaż ok. 10 minut, mieszając. Dodaj papryki, ewentualnie 2 łyżki wody i podduś pod przykryciem 10 minut.
W tym czasie umyj ananasa pod gorącą wodą. Przekrój na pół i wydrąż miąższ. Pokrój go w małą kostkę i dodaj do mięsa. Wszystko wymieszaj z keczupem i octem. Dopraw do smaku i podgrzej, aby wszystkie składniki były gorące. Podawaj w połówkach ananasów, z ryżem na sypko.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    podoba mi się
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    co za pysnosci,az zjadla bym

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !