Sposób przygotowania

Kurę podzielić na części, umyć i razem z udkiem i jarzynami zalać wodą ( najlepiej źródlaną), dodać przyprawy i suszone kapelusze prawdziwków( te z białymi spodami, bo te z żółtymi mama dodawała do sosów), zagotować, a potem na bardzo maleńkim gazie, tak tylko, aby rosół pykał. Jest wtedy klarowny i smakowity. Kluski na talerzach posypać posiekaną zieleniną i zalać gorącym rosołkiem.
Mojej mamy już dawno z nami nie ma , ale ten smak rosołu ciągle tkwi w pamięci.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    domowy najlepszy, nie wyobrażam sobie niedzieli bez rosołku;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !