Sposób przygotowania

Rukolę umyć, osuszyć, usunąć zgrubienia. Pieczarki oczyścić, podzielić na ćwiartki. Szynkę pokroić w 16 cienkich paseczków. Sznycle z indyka podzielić wzdłuż na pół, lekko przyprawić solą i pieprzem. Na każdym paseczku umieścić 1 listek rukoli i kawałek pieczarki. Sznycel zwinąć w rulonik, nadziać na szpilkę do szaszłyków. Piekarnik rozgrzać do temp 250stC. Przygotować marynatę: 3 łyżki oleju wymieszać z solą i słodką papryka. Przygotowaną mieszanką posmarować szaszłyki. Następnie piec 4 do 5 minut ze wszystkich stron. Pomidory umyć, oczyścić, pokroić na cienkie cząstki. Przełożyć z rukolą na talerz. Skropić octem owocowym i pozostałym olejem. Przyprawić solą i pieprzem, podawać z szaszłykami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !