Sposób przygotowania

Grzybki oczyścić,umyć, pokroić na plasterki lub ćwiartki(wg upodobania).Obgotować w osolonej wodzie przez ok. 15 min.Odcedzić. W rondelku rozgrzać tłuszcz,wrzucić obgotowane grzybki i dusić przez ok 20 min. Cebulkę obrać,pokroić w kostkę, obsmażyć na złotawy kolor,dodać do duszących się grzybków. Po ok 30 min. duszenia się grzybków dodać rozrobioną śmietano z ciepłym sosem(po to aby śmietana się nie zważyła). Doprawić. Należy pamiętać, że w czasie duszenia się grzybków można podlewać je wodą lub bulionem.Po odstawieniu z ognia dodać posiekaną natkę. Podawać z ziemniakami lub makaronem (np. kolanka,świderki)jako danie główne

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !