Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić w kostkę. Przyprawę do gyrosa wymieszać z olejem i ewentualnie łyżką wody, dodać mięso. Dokładnie wymieszać w marynacie i odstawić na min pół h. Paprykę,pomidora,ogórka i pekinkę opłukać oraz pokroić w kostkę. Mięso podsmażyć na patelni zaś w tym czasie na drugiej suchej patelni podsmażyć placki tortilli (nie trzymać zbyt długo by dały się złożyć i nie stwardniały). Tortille posmarować sosem, ułożyć porcję mięsa, na to porwane lub pokrojone kawałki mozzarelli (tak by trochę stopniała przy gorącym mięsie) oraz warzywa. Złożyć placek i dla usztywnienia okleić folią aluminiową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    ser był świetnym dodatkiem;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !