Sposób przygotowania

Piersi kurczaka opłukać, osuszyć, ostrożnie rozbić tłuczkiem na cienkie, szerokie piaty. Rozbite piaty mięsa oprószyć sola, zielonym pieprzem i posypać posiekana zielenina. Na środku każdego kotleta położyć po kawałku masła uformowanego w wałeczek. Każda pierś ciasno zrolować, podwijając do środka boki płata. Ruloniki spiąć wykałaczkami. Kotlety obtoczyć w mace, roztrzepanych jajkach, a na koniec w bułce tartej. Usmażyć na gorącym oleju na zloty kolor. Podawać z plasterkami cytryny.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    niezłe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !